Lillie Delaney Blog | Vet dina däck Tech | Talkmarkets

Vet dina däck Tech

Date: Tuesday, August 22, 2017 12:44 AM EDT

Den största förändringen i däck teknik är faktiskt en återgång till förflutnan. Tidiga tröttar var solid ringar av gummi som lindade runt vagn hjul. Dessa däck var hårt Ridande, men också immuna mot punkteringar och mycket tålig--passar perfekt i grov terräng i dagen. Idag försöker däcktillverkare att göra platta däcket ett minne blott.

 

Dagens run-flat däcken innehåller luft och är mycket mer komplicerad konstruktion än tidig gummiringar. Men, de fungerar på samma princip: de är tuff nog att köras utan luft om det behövs.

Fyrhjuling Barn

Diagrammet ovan visar skillnaden i uppbyggnad mellan en konventionell däck och ett stiff-sidovägg run-flat däck. I ett stiff-sidovägg run-flat däck finns det extra sidovägg förstärka gummi som förhindrar att avleda i däcksidan av däcket. I en inre-liner run-flat, däcksidan är inte styvare än ett konventionellt däck, men en hårt gummi eller plast ring inuti däcket hjälper till att hålla däckets sidovägg från avleda.

 

Det finns två olika stilar av run-flat däcken. Först använder mycket styva sidoväggar som kan stödja vikten av fordonet i händelse av tryckfall. Flera däck företag erbjuder denna typ av run-flat, och de kan normalt vara drivande med ingen lufttrycket för ungefär 50 miles (80,5 kilometer) i hastigheter upp till 55 miles per timme (88,5 kilometer per timme). Men kan inte de flesta repareras efter att punkteras. Sidoväggarna kan inte vara mycket lång, så de flesta låg profil design. På grund av detta används de vanligtvis på sportbilar, men de finns också tillgängliga för vanliga personbilar och minibussar.

 

1 2
View single page >> |
Disclaimer: This and other personal blog posts are not reviewed, monitored or endorsed by TalkMarkets. The content is solely the view of the author and TalkMarkets is not responsible for the content of this post in any way. Our curated content which is handpicked by our editorial team may be viewed here.

Comments

Leave a comment to automatically be entered into our contest to win a free Echo Show.

Following (5)

Followers (1)

Stocks I follow

General Stats

Article Comments

Received: 0
Created: 0